Vann-nekt på Thailand-flyene

Jeg blåste lang marsj i forbudet, og hadde en flaske vann i ryggsekken som var med som håndbagasje. De sjekket ikke ryggsekker, poser etc. etter at man har vært gjennom sikkerhetskontrollen…

Fra VG:

Der beslaglegges selv vannflasker som er kjøpt etter at folk har passert sikkerhetskontrollen – altså inne i selve avgangshallen.

Vaktene på Phuket-flyplassen, Thailands største ferieøy, går resolutt rundt og beslaglegger vannflaskene til reisende som venter i «gaten» for å komme om bord i flyet.

Måpende må passasjerene gi fra seg vannflaskene de akkurat har kjøpt.

– Jeg protesterte, men det hjalp ikke, sier en fortørnet Star Tour-passasjer som skulle fly 14 timer, inkludert mellomlanding, hjem til Norge.

Blant de mer enn 300 flypasasjerene var også mange småbarn.

Selv en 10 måneder gammel unge ble fratatt vannflasken sin. Vaktene viste ingen nåde.

Vreden ble ikke mindre da passasjerene kom inn i flyet og fant vannflasker liggende på setene til dem som hadde kjøpt bedre benplass forrerst i flyet…

– Vann er viktig

– Det tok innpå to timer før vi fikk muligheten til å kjøpe vann om bord, forteller Star Tour-turisten, som mener det er medisinsk uforsvarlig å nekte folk vann forut for såpass lange flyturer.

Er det for at Star Tour skal tjene penger på å selge ekstra mye vann om bord? spør kvinnen.

– Nei, vannflaske-beslaget er helt nytt for oss også, bedyrer Star Tours informasjonssjef Lena Petersson overfor VG.

Turarrangøren har satt i gang undersøkelser for å finne ut hvorfor flyplassvaktene i Phuket beslaglegger passasjerenes vann.

Star Tours/Fritidsresors handlingagent på Phuket-flyplassen bekrefter overfor selskapets plassjef at vann beslaglegges, men kan ikke si hvorfor:

«Det går runt vakter och plockar bort vätskor och dylikt. Det är något helt nytt som jag aldrig har hört talas om eller sett förr här på Phuket», skriver Star Tours plassjef i en e-post.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *