Tilbake til Key Largo..nå med bilder :)

15-17.04.2009:

Det ble to netter i Key West. Vi byttet til et annet hotell rett over gaten siden det første hotellet var en pest og plage…hehe..vond seng, dårlig aircondition, bråk utenfra osv. Best Western hotellet like ved siden av var da mye bedre…og da selvfølgelig litt dyrere ;)

Vi booket båttur ut til Dry Tortugas. Det er en ca. To timers båttur som tok oss nesten 70 miles / 112.9 km ut til fortet. Fortet ligger vest for Key West og består av en klynge av sju korallrev kalt Dry Tortugas. Disse revene utgjør Dry Tortugas National Park. Kjent for sine berømte fugle og marine liv, og legender av pirater og forliste gullskatter. Dry Tortugas National Park er den største av det 19. århundres Amerikanske kystfort.

Etter å ha sett bare vann i over to timer, dukker fortet opp. Det er et merkelig syn i grunn, for det ser ut som om fortet vokser opp fra havet. USA begynte byggingen av fortet i 1846. Det ble imidlertid aldri helt ferdigstilt. Fort Jefferson, som det heter, ble brukt som fengsel under borgerkrigen. Her var blant annet desertører fengslet. Det er også her 4 menn dømt for delaktighet i President Abraham Lincoln’s drap i 1865 ble holdt fengslet.

Noen flotte strender rundt der er det også, så det ble litt snorkling på oss der. Det er noen «coral heads» der som det er yrende liv rundt, men bortskjemte som vi er med snorkling i Thailand, så var ikke dette allverden å se på :)

Tilbake på brygga i Key West bestemte vi oss for å kjøre tilbake til Key Largo. Her blir vi et par dager for å blandt annet dykke i John Pennekamp Coral Reef State Park, USAs første undervannsreservat og den tilgrensende Key Largo National Marine Sancturay. Disse gir beskyttelse til 55 skjøre koraller og nesten 500 forskjellige fiskearter.

Etter et par dager her setter vi kursen mot Miami Beach. Der blir vi til vi skal reise hjem igjen..


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *