Sør-Afrika – Kontrastenes Land

Table Mountain

Sør-Afrika! Et vakker land som jo er et aktuelt reisemål i 2010 med blant annet VM i fotball i juni-juli.

Kontrastene i landet er store. Skal man besøke f.eks. Cape Town, så er det jo mye å få med seg rundt selve byen. Cape Town er jo en stor opplevelse i seg selv med blant annet Table Mauntain,Water Front og selvfølgelig Robben Island der Nelson Mandela satt fengslet i 18 år.

Det er ikke rart man sier “En by – to verdener” om Cape Town og Sør Afrika generelt.

Gjør alt du har lyst til i Cape Town dersom du er der på ferie – safari (Botlierskop Private Game Reserve kan anbefales), vinsmaking på alle de fantastisk gode vingårdene, spis deg god og mett på de gode restaurantene (struts og fisk kan anbefales), ta en taxi til Camps Bay som er rikmanns-strøket i området og nyt et bedre måltid langs promenaden mens man skuer utover den nydelige sandstranden. Ta damp-lokomotivet som går langs Garden Route fra f.eks. George Town,besøk Kapp Det Gode Håp,krabb deg gjennom 20 mill.år gamle stein-formasjoner i Cango Caves,dykk i bur med hvithaien…og alt annet morsomt/hyggelig du kan finne på.

Til den siste dagen deres i Cape Town, så bestiller dere en omvisning i en Town Ship hos en av de mange operatørene som arangerer slike turer (Daytrippers kan anbefales).

Town Ship’en som ligger like utenfor Cape Town sies å ha over 2 millioner “innbyggere”. Her bor de fattige i blikk-skur, og man får sett de store kontrastene som er i dette landet.
Man får i grunn en ganske vond smak i munnen etter å ha kost seg masse i ferien sin, og man blir satt litt tilbake av å se hvordan folk lever her.

Det første jeg gjorde når jeg kom hjem til Norge, var å melde meg inn i Plan Norge! Nå har jeg et fadderbarn i Afrika som jeg har jevnlig kontakt med pr. post…dette er mitt lille forsøk på å rette opp den dårlige samvittigheten jeg fikk etter å ha sett hvordan kontrastens land satte sitt preg på meg..

God tur!

Bilder fra min Sør Afrika tur kan du se her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *