Kun en uke igjen til FERIE!

Tiden flyr avgårde. Vi har nå bare en uke igjen her hjemme før det blir sommer og sol på oss i noen uker. Vi flyr til Miami. Der henter vi leiebil (selvfølgelig en cabriolet..hehe) som blir vår følgesvenn i nesten 4 uker. De to første dagene skal vi bare slappe av i Fort Lauderdale før vi setter oss i bilen for å kjøre til John F Kennedy Space Center. Her skal vi egentlig se på en rakettoppskyting, men det ser ut som om den har blitt utsatt litt…uansett så skal vi ta en runde inne på Kennedy Space Center. Det blir jo en spennende opplevelse å se seg rundt der inne :)

Vi reiser så videre til Orlando. Der blir vi 4-5 dager tenker jeg. Da er vi nok fornøyde etter å ha trasket rundt i diverse fornøyelsesparker.

Turen videre går Nordvest mot Gulf Shores. Byen ligger i Alabama, så da får Wenche vært i den staten også :) Jeg har vært der før, og det er en herlig liten by som ligger rett over grensen fra Florida, og godt skjermet for vind fra Mexico Gulfen. Her er det krittvite sandstrender som vi skal kose oss på :)

Etter et par dager i Gulf Shores setter vi kursen tilbake til Florida og Crystal River. I området der kan man dykke/snorkle med Sjøkuer/ Manatees, og det har vi selvfølgelig tenkt å gjøre :) Slik ser forresten en Sjøku/ Manatee ut (klikk på linken for bilde).

Turen videre går til Clearwater Beach. Der blir vi et par dager for å blant annet besøke enda en fornøyelsespark – Busch Gardens Africa. Her finner man flere av verdens råeste berg-og-dalbaner i tillegg USA’s største dyrepark.

Videre så kommer vi til å ta dag for dag nedover sørvestkyste. Her er det mange virkelig flotte steder og strender, så vi stopper der vi finner ut at vi liker oss :)

Everglades National Park skal også selvfølgelig besøkes. Der blir det å speide etter alligator og andre krokofanter :) En luftputtebåt ut i sompen må vi jo også få med oss.

Etter dette setter vi kursen mot Florida keys. En rekke korall- og kalksteinsøyer i USA, strekker seg ca. 250 km mot sørvest i Mexicogolfen fra sørspissen av Florida og mot Cuba. På det smaleste er avstanden til Cuba kun ca. 140 km. Mange kubanere har benyttet seg av den korte avstanden her under flukt fra Cuba. Øyene har et tropisk klima, og er kjent for sitt rike dyre- og fiskeliv. Betydelig turisme samt dyrking av ananas og sitrusfrukter. Øyene knyttes sammen av en hovedvei som ble ferdig 1938, med 42 broer. Veien følger over store strekninger traseen til den halvferdige jernbanen (Florida East Coast) som ble ødelagt av orkan 1935.

På Key Largo blir vi et par dager. Key Largo kan skryte av å ha det eneste levende korallrevet i Amerika, og er derfor utmerket for dykking/snorkling og en tur med glassbunnbåt. Det må vi selvfølgelig teste ut :)

Videre nedover The Keys, så stopper vi for overnatting i Bahia Honda State Park. Stranden her har flere ganger blitt kåret til USA’s beste sandstrand…

Neste stopp blir Key West. Key West er Floridas karibiske paradis. Byen ligger ved det sørligste punktet i USA. Her er det et fantastisk klima, tilbakelent tempo og et intensivt natteliv. Her blir vi et par dager tenker jeg :)

På veien tilbake fra Key West, stopper vi i Marathon for å svømme med delfiner og kanskje dykke litt. Etter dette setter vi kursen mot Miami Beach for svslapping de siste dagene av ferien…

Så sant vi har tilgang til nett der vi er, vil vi legge ut litt info og blider fra turen vår her…

Vi gleder oss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *