48 Replies to “Lagt ut blogg fra Florida turen”

 1. Heisann!

  Jeg heter Kine, og har lest litt på bloggen din om deres tur i florida i år..så veldig spennende ut! Grunnen til at jeg kom over denne bloggen er fordi jeg driver og søker litt om Florida på nettet.

  Jeg og samboer og baby reiser nemlig til florida nå i romjulen for første gang og trenger derfor litt info. Vi drar sammen med et annet par som også har to barn…så blir jo familieferie.

  Jeg ser at dere valgte å dra rett over til vestkysten og reise derfra og rundt?

  Vi lander i Orlando vi da, og tenker og være der 4-5 netter og oppleve parkene. Så er planen å dra videre til Miami, kanskje være der et par netter..også var planen å reise videre til key west.

  Jeg ser at dere var i key west, og everglades. Det hadde vært en opplevelse å se disse stedene—men hvordan er det å reise dit med barn? Vi har med oss barn i alder 8mnd-3 år. Etter å ha sett bildene deres så ble jeg kanskje litt usikker om det er så lett å ha så små barn der ute?

  Kan jeg også spørre om dere brukte lang tid i bil på å reise til key west? har hørt at det kan være lang kø ut dit..

  Deretter er planen vår å reise videre til naples, og bli der resten av oppholdet..før vi reiser hjem fra orlando igjen.

  Vi skal være i 3 uker, og regner med å bruke 1,5 uke på reisen rundt, og 1,5 uke i naples.

  Hvis du vil og har tid å svare meg på disse spm hadde det vært supert!! Jeg tenkte det kunne vært lurt å høre med noen som nylig har vært der så kom jeg over bloggen din:)
  Har du andre tips og råd mottar vi gjerne det også!!:)

  Hilsen
  Kine Numme

 2. Hei Kine!

  Hyggelig at du tok kontakt ang. Florida turen deres. Jeg blir misunnelig av å høre på planene deres! Dere har VIRKELIG noe å glede dere til :)

  Vel, det første som slår meg er reiseruten deres. Dere bør revurdere den dersom dere ikke allerede har booket hoteller.

  La meg fortelle litt om hvorfor:

  Orlando er en knall by! Der er det noe for ALLE, så å sette av 4-5 dager her er i grunn nok. Det er faktisk slitsomt å traske rundt i disse parkene i maaaaange timer hver dag (men det er absolutt verdt det!). Pass på å være tidlig ute om morgenen når parkene åpner, så slipper dere unna det værste trykket av folk…sjekk gjerne på nett før dere reiser om billetter til parkene dere velger å gå i. Det kan ofte være en del $$ å tjene på det..ellers selges billetter til parkene “overalt” i Orlando. Vi fant det billigst på en restaurant som het Ponderosa Steakhouse. Der er det en liten tourist information utenfor som i alle fall DA hadde den beste prisen for billetter til parkene. Vi spiste også daglig frokost/lunch der i og med at de har buffet..og god mat!

  Ang. parker i Orlando, så er det jo nok å velge mellom :) Tipper Disney blir deres parker…det er vel 5 eller 6 Disney parker å velge mellom. Jeg ville dog ha droppet Epcot. Det er “grei” å ha besøkt, men i og med at det er den eldste parken i Orlando, så har de ikke helt klart å henge med i utviklingen…dog så er det jo kult å besøke “little Norway” i Epcot.

  Husk å få med dere fyrverkeri i Disney parkene hver kveld kl. 22:30…det er bare helt enormt bra!

  Kanskje dere burde ha en dag pause i Orlando fra parkene? Da er i alle fall Kennedy Space Center et godt valg å bruke noen timer i. Det er ca. 7 mil/1 times kjøring til Kennedy Space Center fra Orlando. I Orlando bør dere også få med dere Outback Steakhouse. De har den møreste og beste biffen vi har smakt i alle fall :
  Outback Steakhouse er en kjede, så man finner den over hele USA nå, men ingen var så bra som den i Orlando :)

  Fra Orlando så ville jeg så ha kjørt over til vestkysten. Det er der de virkelig flotte stedene er i Florida. Det er som perler på en snor nedover hele kysten der. Clearwater Beach er absolutt bare rett og slett nyyydelig. Kritthvite sandstrender, stille og rolig og trivelig område. Fra Clearwater kunne dere eventuelt tatt dere en tur til Busch Gardens. Det er en park med både dyr og berg- og dalbaner. Anbefales!

  Videre ville jeg valgt en dag eller to på Sanibel Island. Desverre så var vi der midt i verste høysesong, samt at vi ikke hadde booket oss rom, så det var umulig å finne et rom…vi kjørte derfor videre etter å ha sett oss rundt på den trivelige øya.

  Everglades er et must å få med seg på Florida turen. Kjør til Shark Valley og ta en tur med Tamiami Trail. Det er et slik “tog” som kjører rundt i nasjonalparken. Her vil dere se det virkelige Everglades med alle slags dyr..og selvfølgelig alligators :) Det er dette som er den virkelige Everglades. De som tilbyr “air-boat rides” langs veien i Everglades kjører utenfor selve nasjonalparken…det er ikke tillatt å kjøre “air-boat” i nasjonalparken. Ang. “Air-Boat” så ville jeg nok ha droppet det med små barn. Det bråker fælt, og man må faktisk holde seg litt fast når man kjører i sumpene der. Alligatorene kommer dere uansett til å se andre steder dersom dere er ute etter å se de…

  Jeg ville så ha tatt en overnatting i Key Largo på vet til Key West. Det er ikke det at det er direkte kø-kjøring nedover Florida Keys, men det er lav fartsgrense der (maks 60 miles om jeg husker riktig), og det mysser av higway patrol’s der, så hold fartsgrensen! :)

  Key West ville jeg bare ha brukt en dag på..kanskje heller bare kjøre dit på dagen for å se seg rundt, og så kanskje overnatte i feks. Marathon eller Islamorada. Key West er vel ikke akkurat barnevennlig, men bør oppleves! Dog er det jo ikke store byen, så man rekker mye der i løpet av noen timer. Kanskje det kjipeste ved å velge å ikke overnatte der, er at man ikke får med seg den fantastiske stemningen og opplevelsen av en magisk solnedgang på Mallory Square. MEN…vakre solnedganger kommer dere uansett til å få på blant annet Naples (Tips: Naples Pier ved sunset)

  Naples ja….gled dere! Det er et herlig sted! Jeg var der for første gang for 6 år siden. Falt pladask for stedet, og lovte meg selv å reise tilbake dit :) Nå var vi der i nesten en uke…og det var alt for lite! Skulle gjerne vært der lenger. Det er flotte strender, hyggelig sentrum i både “gamle -byen” og den mer rich-people aktige “ny-byen” :)

  Jeg ville ha droppet overnatting i Miami var jeg dere…det er ikke akkurat barnevennlig der heller. Miami Beach MÅ oppleves, men dere kan likegodt bo i Fort Lauderdale som er en del roligere.

  Jeg har mekket sammen et kart med tips til kjøre-rute for dere: http://www.skjellaug.net/uploads/florida.htm

  Andre tips for turen deres er:

  – Kjøp “fastpass” i Orlando og evnt. Busch Garden parkene. Det kan spare dere for maaaange timer i kø for atraksjonene-

  – Factory Outlets – Fort Lauderdale og Orlando har bra outlets. Sawgrass Mills i F.L og Orlando Premium Outlets sørget i alle fall for at vi hadde 32 kg. overvekt på flyet hjem igjen :)

  – Krispy Kreme for typiske amerikanske doughnuts! Må smakes ferske rett ut fra produksjon. Du ser dem gjerne rundt McDonald’s, Taco Bell osv…

  – Dominos Pizza. Knallgod pizza!

  – Ta med knekkebrød hjemmefra! Man kan fort bli lei den amerikanske (feite)maten…

  – Kuponger! Amerikanerne er gale etter Coupons. Dere finner gjerne slike stativ langs veiene, utenfor bensinstasjoner, McDonalds osv. Der er det bare å plukke med seg kupong hefter. Det er rabatter på alt fra overnatting til mat og leie av bil etc.

  Håper dette var litt til hjelp! Spør meg gjerne om det er noe mer konkret dere lurer på…jeg svarer mer en gjerne!

  God tur!

  Mvh Roy

  Pst: Igjen: Er misunnelig…

 3. Hei!
  Tusen takk for raskt svar og mange gode tips her!!!:) Helt topp!
  Grunnen til at vi tenkte å ta østkysten var at da ender vi opp i naples og blir der ut oppholdet. Du skjønner jeg og samboer blir i 3 uker, og det andre venneparet blir i 4 uker..så da fortsetter de å være i naples når vi drar.

  Men jeg skal sjekke ut de stedene du anbefalte på vestkysten, hørtes jo veldig bra ut det og… Men vi kan kanskje ikke rekke å få med oss alt?:)hehe…selv om vi har veldig lyst til det!:)

  Vi har booket 4 eller 5 netter i Orlando, og fått leiebil. Det er det vi har ordnet til nå. Nå ser vi etter leiligheter i Naples..se om vi kommer over noe gunstig..

  Takk for at du svarte meg;) Jeg spør gjerne igjen hvis det er noe annet jeg lurer på…;)
  Vi får gruble litt på reiseruten vi da,;)

  Mvh Kine

 4. Hei, vi er et nygift par på 25 år, som skal på bryllupsreise til Orlando i februar, med påfølgende cruise i Karibien. Vi valgte Orlando for begge to elsker fornøyelsesparker, berg og dalbaner og karuseller. Vi blir som små unger. Har du noen tips på hvilke parker som passer best for oss? Vi klarer ikke få med oss alt på 8 dager, og jeg må minst ha en shopping dag på ett mall :) Så vi sliter å bestemme oss for hvilke parker vi skal prioritere. Vi har booket et hotell på orlando drive.

  Kjempe gøy å lese bloggen din!

  Hilsen Anna

 5. Heisann Anna! Gratulerer som nygift :)

  Det er et godt valg for bryllupsreise dere har valgt. Dere blir garantert som unger igjen når dere kommer til Orlando :)
  Universal Studios parkene i Orlando må dere bare få med dere!
  Begge Universal parkene er kanonbra, og MÅ besøkes! :) Masse berg & Dalbaner og 3-D/4-D attraksjoner som får det til å krible nesten enda mer i magen en i en RollerCoaster ;)
  Våre favoritter i Universal parkene: The Mummy, The Simpsons Ride, Dueling Dragons, Spiderman…og masse annet! :) Sjekk ut alt som er i parkene her
  Husk å gå for “Fast Pass”. Dette sparer dere for myyyyye tid ved å slippe unna de normale køene ved hver attraksjon. Det koster litt mer, men er absolutt verdt prisen! Jeg HATER å stå i kø, så for meg så er det ikke tvil: Der jeg kan kjøpe meg fri fra kø, så gjør jeg det!…hehe

  Dere får også med dere den nye Harry Potter parken som åpner i Universal Studios våren 2010. Byggeområdet så svææært ut når vi var der…det skal vist bli ganske så heftige attraksjoner der :)

  Bruk en dag i hver park. Det blir bare stress dersom dere skal prøve å rekke over flere parker i løpet av en dag…Unntaket er i Disney Parkene dersom dere velger å gå i disse da. Der går det tog mellom parkene, og man får kjøpt dagspass, eller to-dagspass for flere av parkene. Da kan man bare sette seg på toget til neste park :)
  Vi ble ikke videre imponert over Disney’s Epcot Center. Det er jo der den Norske Paviljongen er med stavkirke, norsk restaurant og en tømmer-renne som attraksjon. Skal dere i den parken, så ville jeg i alle fall ha kjøpt et pass for å kunne reise til en annen Disney park også….f.eks. Disney’s Hollywood Studios. Dette er jo en ganske så lik type park som Universal Studios parkene med RollerCoasters og 3-D/4-D attraksjoner. Mange mener denne parken er bedre en Universal parkene, men det vet jeg ikke siden jeg ikke har vært i den. Dere får gi meg en update her om hva dere synes dersom dere reiser i Disney’s Hollywood Studios parken :)

  Regner med at dere har leiebil i Orlando? I alle fall så ville jeg ha vurdert å ta en dag eller to ut av Orlando. Kennedy Space Center er ca. en time unna og er verdt et forsøk. Sjekk om det er noen oppskyting av raketter på gang når dere er der..

  Busch Gardens er jo en annen fornøyelsespark som har mange veldig bra RollerCoasters (Jeg synes vel kanskje at det er noen bedre her en i Universal Studios egentlig). Parken ligger like ved Tampa, så det er ca. 1 1/2 time å kjøre fra Orlando. Absolutt verdt et besøk!

  Shopping gjør dere greiest på Orlando Premium Outlets og/eller Prime Outlets – Orlando. Begge har rundt 180 – 200 butikker, så dere kommer til å bruke mye tid der. Vi var der 9 timer den ene dagen, og 7 timer neste dag…hehe. Det ble MYE shopping….og overvekt på flyet hjem!
  Det er jo også et kjempestort Outlet like ved Fort Lauderdale. Jeg regner med at dere reiser ut på Cruise derfra, så da kan jo det være et alternativ til shoppingsted. Outlet’en heter Sawgrass Mills og er en av USA’s største med over 300 butikker. Finner dere ikke noe der dere liker…ja da finner dere det ikke noen steder! :)

  8 dager ville jeg ha delt opp slik:

  Dag 1: Universal Studios
  Dag 2: Universal’s Islands of Adventure
  Dag 3: Kennedy Space Center
  Dag 4: Shopping!
  Dag 5: Busch Gardens, Tampa (så kjøre til Clearwater Beach for overnatting.Ca. 40 min. kjøring)
  Dag 6: Clearwater Beach (Bading, soling, relax’ing, og så kjøre tilbake til Orlando på ettermiddagen)
  Dag 7: Disney’s Hollywod Studios (og kanskje litt Shopping på en outlet)
  Dag 8: Bye,Bye Orlando :)

  Blir misunnelig av å bare å skrive dette…hehe.
  Dere får ha en riktig GOD TUR…og nyt deres Honeymoon ;)

  //Roy

 6. Hei. Jeg har nå kost meg gjennom hele bloggen og ikke minst bildene deres. Tusen takk for at dere legger det ut!
  Jeg har noen spørsmål hvis dere har anledning til å svare. Vi reiser til Florida i juni med våre 3 barn på 6,7 og 14 år. Vi har leid hus 1 uke i Orlando (er veldig i tvil ang. hvilke fornøyelsesparker vi skal velge) og 1 uke i Cape Coral. I tillegg har vi 1 uke til disposisjon. Hva ville dere anbefale? Mannen og den eldste liker å dykke. Ellers er vi en ganske aktiv familie.
  Hilsen Karen

 7. Heisann Karen! Hyggelig at bloggen min faller i smak :) Jeg misunner dere den “planleggingsfasen” dere nå er i ang. deres Florida tur! Gled dere, dere har virkelig noe å se frem til :)

  Fornøyelsesparker i Orlando er det mange av, så bruk nettet flittig til å søke på hva folk er fornøyd med…og ikke fornøyd med. En ting som er helt sikkert, er at dere MÅ i Universal Studios sine to parker. Nå i våres så åpner jo Harry Potter World der. Sett av en dag til hver park. Ellers ville jeg vel kanskje ha valgt Disney World for ungene’s del. Vel, som sagt..bruk nettet flittig til å les om andre som har vært i parkene der med barn i deres alder..

  Cape Coral: Et herlig sted! Krittvite sandstrender og en herlig plass. Ta dere en dagstur (eller flere) ut til Sanibel Island. Der kan dere feks.leie dere sykkel og sykle rundt på øya. Det er flotte sykkelstier der, og kart kan man få kjøpt også. Et tips er å sykle ut til Sanibel Island Lighthouse. Der finner man fred i sjelen…hehe. Utrolig vakkert der med en veldig flott strand som bonus…man finner gjerne flotte skjell på strendene her, og det kommer folk langveis fra hit for å kun plukke skjell på stranden..
  Det er også et yrende dyreliv der, så se opp for øgler som løper over veien (de er som regel snille…hehe)

  Det er så mye å oppleve langs vestkysten der, at man må nesten bare bestemme seg for hva man vil gjøre. Lag en liten planoversikt som dere forsøker å holde. Det synes i alle fall jeg har vært veldig greit å forholde seg til på våre reiser..

  Er dere lei strandlivet en dag, så kan dere jo sette dere i bilen og kjøre et par timer opp til Tampa. Der ligger Busch Gardens parken. Det er en herlig fornøyelsespark som i alle fall jeg er veldig glad i :) Det er på et vis to parker i et, med berg & dalbaner på den ene siden, og en flott dyrepark på den andre siden.

  Den siste uken deres ville jeg har brukt slik: Naples -> Everglades -> Key Largo -> Marathon -> Key West – Miami Beach

  Naples: En herlig by! Her vil jeg bosette meg når jeg blir gammel :) Det er en trivelig by, og man har noen flotte strender rundt i dette området også. Ta dere en tur ned på Naples Pier ved solnedgang. Dere kommer ikke til å glemme den solnedgangen med det første…

  Everglades: Det er jo klart at dere må få med dere Everglades! Det er en opplevelse å bare kjøre langs tamiami Trail fra Naples og ut i Evergaldes. Man må se opp for alligator langs veien…
  Stikk innom Shark Valley, og ta en “Tram Tour”, eller lei dere sykkel. Man er da i selve nasjonalparken Everglades med et yrende dyreliv med fugler,øgler og selvfølgelig masse alligator’s.

  Etter Shark Valley tar dere en Air Boat tur. Tipper at ungene dine vil synes det er ganske så kult! :) «Gator Park» har jeg brukt to ganger tidligere, og har vært fornøyd med de…men det er mange å velge mellom!

  Key Largo: Her kan mannen og den eldste få dykke på verdens tredje største korallrev. Hos John Pennekamp Coral Reef State Park tilbyr både dykking, snorkling, og turer til korallrevene i båter med glassbunn.
  Vi ble boende noen dager ekstra i Key Largo nå sist gang. Likte oss godt der..

  Marathon: Her kan dere feks. også dykke. Selv har jeg brukt Captain Hooks til både dykking og hai-fiske her. Begge deler kan anbefales! Hai-fiske var utrolig kult. Vi ville egentlig på sverdfiske, men det var utefor sesongen når vi var der forrige gang. Det får bli neste gang :)
  I Marathon ligger også Dolpins Research Center, en av fem steder i The Keys der besøkende kan svømme med delfiner.

  Når dere kjører fra Marathon mot Key West, så kjør innom Bahia Honda State Park. Det koster noen få dollar å kjøre inn i parken, men jeg synes i alle fall det var verdt besøket. Her ligger en av USA’s beste strender…

  Key West: Key West er verdt et besøk, men det er vel ikke akkurat en barnevennlig plass vil jeg si. Var jeg dere, ville jeg ha overnattet her kun en natt for å få med solnedgangen og folkelivet på Mallory Square. Key West er den sydligste av øyene som utgjør øygruppen The Florida Keys, og du kan ikke unngå å se “bautaen” “the southemost point in the continental US” – herfra er det bare 144 km til Cuba.

  Miami Beach: Dere bruker ca. 3 1/2 time fra Key West til Miami Beach. Husk å holde fartsgrensen langs The Keys! Politiet er skikkelig på hugget langs denne veien.. På Miami Beach vile jeg ha slappet av et par dager før dere skal sette snuten hjemover igjen. Eventuelt velge Fort Lauderdale Beach som er en del roligere en Miami Beach. Mulig dere flyr hjem fra Orlando, så da må dere regne ca.

  Overnattingen for den siste uken deres ville jeg ha fordelt slik: 1 natt i Naples -> 1 Natt i Key Largo -> 2 netter i Marathon – 1 natt i Key West – 2 netter på Miami Beach/Fort Lauderdale…

  Lykke til videre med planleggingen, og spør meg gjerne om det er noe mer dere lurer på :)

  Noen tips på slutten:
  – GPS (har spart i alle fall oss for mye tid). Kjøp den her hjemme i stedet for å leie i USA. bare husk å kjøpe en med kart over både Europa og Nord Amerika slik at dere kan bruke den her hjemme også :)
  – Kupong hefter (finnes på bensinstasjoner,utenfor McDonalds osv.) Rabatt på alt fra overnatting til fornøyelsparker.
  – Ikke tenkt så mye på å forhåndsbooke overnatting den siste uken deres. Det er nok av overnattingssteder i USA å velge mellom. Moteller er helt OK steder å overnatte..
  VG Reisetips har mange bra tips om Florida…

  //Roy

 8. Fantastisk! Tusen takk for utrolig mange gode tips. Jeg har noen få spørsmål til.
  – Overnatting i Florida Keys. Tror du det kan være vanskelig å finne noe i en grei prisklasse når vi er så mange?
  – Jeg har sett litt på Dry Tortugas. Er dette noe for barn?
  – Kjenner du til bilutleiefirma som har noe spennende? Jeg er LITT opptatt av bil, selv om jeg innser at en DB9 kan jeg bare glemme…

  Og til slutt en liten skrytelink av huset i Cape Coral

  http://www.capecoral.de/cgi-bin/magicframer.cgi?datei=home50&a=2

 9. Hallo igjen! For et herlig hus dere skal bo i! Du må gi meg en tilbakemelding på hvordan huset, og området rundt der er når dere kommer hjem igjen :)
  DB9’en ser jo sinnsyk rå ut! Det er jo en typisk Florida bil…hehe. Helt riktig å kjøre slik bil der borte :)
  Både Avis og Hertz har jo mange “morsomme” biler. Vi leide oss en cab. nå sist, og var fornøyd med vinden som blåser i håret langs higway’en :) Dere bør jo ha en bil i litt størrelse, så en liten cab. er vel ikke noe for dere :) Sjekk Hertz sin Fun Collection på flyplassen i Orlando. Det var mange rå biler å se der når jeg var å byttet bil der sist..En HUMMER H3 er det jo god plass i :)

  Overnatting nedover The Keys bør ikke være noe problem. Som sagt så er det nok av overnattingsmuligheter i alle fall på Key Largo og Key West. Vi bodde på på et Best Western motell på Key Largo, og der er det i alle fall nok av plass. Jeg vet jo ikke om de har egne rom til 5 personer, men det kan dere jo eventuellt forhøre dere om når dere er i Cape Coral. jeg ville bare ha reist uten alt for mye planer den siste uken deres :)

  Dry Tortugas er jo kjempeflott! Det er en fin båttur ut dit hvor man kan se delfiner,flyvefisk og skilpadder. Så lenge man ikke blir lett sjøsyk, så er dette en fin tur :)
  Det er kanskje ikke så veldig spennende for ungene, men det er en fin liten strand der hvor det går an å snorkle på “coral heads”.

 10. Ja huset ser flott ut. Jeg likte godt at det var med sykler og kajakker. Det blir spennende å teste ut Cape Corals kanasystem sjøveien. Tilbakemelding kommer!

  Da regner jeg med at vi satser på å booke overnatting under veis i vår midtuke. Vi skal først til Cape Coral, så ei uke “på loffen” og så ei uke i Orlando.

  Nok en gang tusen takk for alle gode forslag.

 11. Vi hadde en fantastisk Florida-ferie! Huset i Cape Coral var faktisk bedre enn forventet, og finere enn på bildene. Området var stille og rolig, ungene kunne sykle alene i gata utenfor og det var flott å padle i kanalene. Eller bare sitte på brygga nedenfor huset om kvelden med et glass vin mens ungene fisket. Det var kun noen få minutter fra huset til det gamle yacht-området med flotte strender. Vi reiste en del rundt i området og besøkte bl.a. Sanibel som var helt fantastisk. Alt i alt var vi strålende fornøyd og vurderer å reise tilbake.

 12. Hei Karen!

  Så flott at huset var bedre en forventet, og at Florida turen ble vellykket! :)
  Vestkysten av Florida er det beste med Florida synes jeg. Det er virkelig flott der med kritthvite sandstrender og et herlig klima :) Jeg lengter tilbake! :)

  Ble det “loffing rundt” på dere en uke da? Dere skulle vel en uke til Orlando og en uke i Cape Coral? Tipper dere hadde mye gøy i Orlando også :)
  Reiste dere til Key West, og Dry Tortugas?

  Godt ferien deres ikke ble ødelagt av olje-søl da! Tipper amerikanerne der var veldig opptatt av hva som skjedde i Mexico Gulfen der…

  Takk for tilbakemeldingen! :)

  //Roy

 13. Hei.

  Vi er et par på 23 og 25 år som skal være en uke i Miami i juni og lurer på om du har noen tips til hva vi bør gjøre? Skjønner jo, etter å ha lest litt på bloggen din, at vi burde vært mye lenger men vi skal en uke til New York først, så da ble det bare en uke i Miami.

  Vi kan jo ikke få med oss alt, og lurer da på hva du ville prioritert? Vi trenger litt restitusjon etter en uke i New York, men vil jo selvfølgelig få med oss litt av det Miami har å by på også. Drømmer om karibien, så vil gjerne ha tips om plasser i Miami som kan minne litt om det.. Hvite strender, rolig, koselig restauranter osv. Har aldri vært i USA før så er veldig takknemlig for alle tips og anbefalinger!:)

 14. Heisann Tonje!

  Gled dere! Jeg reiser også over til USA nå i Juni. Starter i New York, og ender opp i Florida et eller annet sted :)

  For det første: Skal dere ha leiebil? Det bør dere ha :) En av dere er er jo over 25 år, så da slipper dere unna gebyr for “lav alder”.

  Jeg ville ha brukt et par dager på Miami Beach, for så å ha kjørt over til vestkysten. Det er der de virkelig flotte strendene er. Noen tips er; Clearwater Beach, Sanibel Island og Anna Maria Island. Google dem! :) Vi skal selv bo noen dager her regner jeg med: http://www.shalimar.com
  Det er ikke mye man rekker i løpet av en uke i Florida, men i og med at dere ønsker hvite strender, rolige omgivelser og koselige restauranter, så ville jeg ha reist til Sanibel og Anna Maria for å nyte late dager på stranden og hyggelige restauranter.

  Skal dere IKKE ha leiebil, ville jeg ha valgt å bo enten i Fort Lauderdale eller i Key Biscayne området. Det er litt mindre “kaos” og litt mindre glamour der en på Miami Beach, men det er herlige strender der også :)

  Sjekk også ut USAguiden.no for tips om Florida.

  Ha en riktig god tur og ferie!

  //Roy

 15. Hei Roy.
  Veldig bra blogg, har lagt opp reise ruten etter dine tips. Noe vi burde gjøre anderledes? Vi har med oss 2 barn under 3 år. Håper du har tid å svare oss :)

  06.04- 07.04 Sover ved Flyplassen. Lander vi 20.55 http://www.orlandosanfordairport.com/
  • Tips for overnatting?
  07.04 – 09.04 (2 netter) : Clearwater Beach
  • Tips for overnatting?
  • Dagstur Busch Gardens

  09.04 – 14.4 (5 netter): Cruise med Jewel of the Seas
  • Fra Tampa, Cozumel og Costa Maya

  14.04 – 18.04 (4 netter) : Sarasota Florida
  • Tips for overnatting?
  • Kanskje finne et hotell som er i nærheten av: Siesta Beach i Sarasota.
  • Dagstur Anna Maria island
  18.04 – 20.04 Sanibel Island ( 2 netter), stopper i Port Charlotte på turen ned.
  • Sove – Sanibel Island, Tips for overnatting?
  • Dagstur Fort Myers
  20.04- 21.04 Napels (1 natt)
  • Tips for overnatting?
  Everglades
  • Kjør til Shark Valley og ta en tur med Tamiami Trail.
  21.04 – 22.04 Key Largo (1 natt)
  • En overnatting i Key Largo på vet til Key West, Tips for overnatting?
  • Dykke på verdens tredje største korallrev, John Pennekamp Coral Reef State Park.
  22.04-24.04 Marathon (2 netter)
  • Tips for overnatting?
  • I Marathon ligger Dolpins Research Center, en av fem steder i The Keys der besøkende kan svømme med delfiner.
  • Dagstur Bahia Honda State Park, her ligger en av USA’s beste strender.
  • Dagstur Key West
  24.04-26.04 Miami (2 netter)
  • Miami Beach: Ca. 3 1/2 time fra Key West til Miami Beach.
  • Tips for overnatting?
  26.04 – 29.04 Ft. Lauderdale (3 netter)
  • Tips for overnatting?
  • Shopping – Sawgrass Mills i F.L
  29.04 – 02.5 Orlando (3 netter)
  • Tips for overnatting?
  • Shopping – Orlando Premium Outlets
  • Legoland

  Ser frem til svar.

 16. Hei Elin! Beklager sent svar…denne blogg’en har blitt kraftig nedprioritert. Mine USA relaterte ting og tang er nå flyttet over til http://www.USAguiden.no – Titt innom der for tips og råd!

  Selv om dere har meg barn, så ville jeg ikke stresset med å forhåndsbooke overnatting for hele ferien. Dette ta LETT på sparket i USA i og med at det er overflod av overnattingsmuligheter. Den første natten deres, og kanskje de to neste, er greit å forhåndsbooke i og med at dere har bestemt dere for hvor dere skal. Vi har ikke overnattet i nærheten av Orlando flyplassen før, så her må du bare velge et sted…det er nok av moteller å velge mellom der, og for en natt så er sikkert La Quinta Inn and Suites Orlando Airport North helt OK.

  Clearwater Beatch er herlig! Kritthvite sandstrender og et rett og slett et trivelig sted å være. Vi har vært der flere ganger, men ikke overnattet der. For oss var det bedre å nærme Busch Gardens…
  Besøk også gjerne Clearwater Marine Aquarium..

  På Sarasota har vi valgt å ikke overnatte. Det er et flott område, men vi trives best ute på Sanibel Island. Her er det en del roligere en på fastlandet, og det er flotte strender, fine sykkelstier og rett og slett et bedre sted å være etter vår mening…sist gng vi var der overnattet vi på Island Inn (http://www.islandinnsanibel.com/). Flott beliggenhet rett på stranden og gode rom..

  Husk at dere skal ha ferie da :) Ikke stress for mye med å reise fra sted til sted. Det er mye derfor jeg også sier at dere ikke skal forhåndsbooke hele ferien deres. Det er KJIPT å måtte reise videre om dere har funnet en trivelig plass å være, bare fordi dere har forhåndsbestilt overnatting et annet sted…

  Fort Myers Beach er flott, men veldig populær, så her må dere beregne mye folk og høye priser…vi har kun overnattet her en natt på et Bet Western motel. Vi har heller valgt å kjøre videre til Naples for overnatting. I Naples liker vi oss veldig godt og her ville jeg heller ha tatt noen dager ekstra der. Kortere vei til Everglades får dere jo også ved å bo der.. Det er mye å finne på i området, så dagene går raskt unna her..

  På Key Largo har vi overnattet på Best Western et par ganger. Motellet ligger sentralt til, og har en liten strand der det går an å bade i sjøen, foruten svømmebassenget..
  Vi liker oss godt på Key Largo. Her er det både billigere og roligere en andre steder på the Keys. Her er jo også John Pennekamp Coral Reef State Park som er et av verdens største korallrev…

  Vi har valgt å overnatte på Islamorada i stedet for Marathon. Det er en del triveligere på Islamorada. Der har vi overnattet på Hampton Inn. Motellet ligger sentralt til med noe som var VELDIG viktig for oss….en Outback Steakhouse i samme bygg! Verdens beste biff’er :)

  Bahia Honda State Park er flotte områder med nydelige strender. Dere blir nok en del timer her :)

  Besøk Key West på ettermiddagen slik at dere har muligheten til å få med dere solnedgangen på Mallory Square. En flott opplevelse!

  2 netter på Miami Beach er nok…vi bodde sist gang på Blue Moon Hotel som ligger sentralt til i Collins Avenue ved SoBe’s Art Deco og Fashion District. Da bor dere i gå-avstand til både Miami Beach og Ocean Drive der alt skjer…

  Fort Lauderdale har vi bare overnattet en natt på…på et billig motel som ikke er noe å skrive om..

  Har dere laptop eller nettbrett? Ta den med! Det er masse gratis trådløse nett rundt om kring (moteller, McDonalds, Burger King osv.) Bruk den til å planlegge de neste dagene med å søke etter gode priser på overnatting. (vi bruker flittig http://www.hotwire.com).

  Har dere GPS med Nord America kart? Ta den med eller kjøp i USA! Et helt nødvendig verktøy for oss på tur :) Den hjelper til med både vei-beskrivelser, tids-estimater og kan spare dere for mye feilkjøring.
  (OBS: Det er nesten like dyrt å LEIE GPS i USA, som det er å kjøpe en)

  Vi reiser selv til USA igjen i Juni…gleder oss stort, som vanlig!

  God tur til dere også, og husk…ikke lås dere med for mange forhåndsbookinger. Det går helt fint å ta ting på sparket i USA…selv med barn.

  Tips: På besinstasjoner, McDonalds, Food Court’s står det gjerne slike “avis-bokser” med reklame. Her må dere se etter rabattkuppong-hefter! I USA er rabattkoppunger stort, og man kan spare mye penger på dette. Det gjelder fra alt til overnatting, til inngang på Busch Gardens!

 17. Tusen takk for svar, det satt jeg veldig pris på:) Jeg skal følge tipsene dine, gleder meg så til tur:)

  ha en fin dag:)

 18. Hei Roy:) Så utrolig flott blogg du har laget,så herlige bilder av der-har fått mange gode tips her!!! Skal en tur i juli…har med mann og sønn på 7år-gleder oss enormt.Har lagt deg til i favoritter,sånn att vi bruker deg fram til vi reiser:)) Skal først være 7-8dager i Orlando,åpen overnatting ned til Key West-hvor vi blir 3 netter,åpen retur opp til Fort Mayers,hvor vi blir i 4 netter! Håper på en super tur:) Lurer litt på hva du mener med Fast Pass? Kommer tilbake hvis det er noe mer:) Men du har jo så mye her,att jeg må lese det flere ganger……:) Takk for det,helt supert!! Hilsen fra Torill:)

 19. Heisann Torill, og takk for hyggelig tilbakemelding :)

  Fast Pass er noe du kjøper i hver fornøyelsespark for å unngå å stå i kø hele dagen :)
  Det heter litt forskjellig fra Park til Park, men regn med at det heter noe slikt som Fast Pass/ Quick Que. Du betaler altså ekstra for et “Fast Pass” og slipper da unna den vanlige køen som gjerne er ved atraksjonene. Det er egne innganger hvor de med “Fast Pass” går….det er UTROLIG deilig å slippe å stå en time i kø når det er 30 varmegrader for å si det slik..

  Vi reiser selv til USA nå i juni igjen og gleder oss (som vanlig) stort. Årets tur blir i sør-statene med rundreiser i Georgia og Tennessee.
  Denne bloggen blir ikke oppdatert lenger med USA turene våre. Jeg har flyttet alt over til USAguiden.no, så følg med der for mer nyttige (og unyttige) tips til USA ferie!

  God tur til Florida i Juli! :)

 20. Hei igjen:)Tusen takk for god info,og flotte tips!! Er nok greit ja å slippe å stå i kø,må regne med att det er myyye folk i varmen:o) ( husker tilbake fra sist,uten barn den gangen-flere som hadde vann på spruteflasker
  til barna……..) Ha en super tur dere også! Take care:)

 21. Hei.

  Vil berømme deg for mange gode tilbakemeldinger og masse kunnskap om Florida. Hadde vært flott med noen tips, da vi reiser til Florida om 12 dager, 2 voksne og 3 barn (8,11 og 15 år).
  Planen vår foreløpig er som følger:
  Ankommer Miami og overnatter i nærheten av flyplassen en natt før vi leier bil og setter avgårde mot Orlando. Bør vi kjøpe GPS i USA? (Regner med at bruk av Iphone fort blir dyrt)
  I Orlando har vi leid et hus i Kissimmee for 6 dager, og har kjøpt billetter til Cirque de solei en kveld, Discovery Cove på søndagen og så tenkte vi å få med oss Universal med Harry Potter og Seaworld. (Har sett på Fast Pass, men reagerer på noen helt utavdetblå priser 59 dollar pr pers i tillegg til inngangsprisene på 88 dollar, blir mye når vi er 5 stk :()
  Reisen videre går til Naples i 6 dager der vi også har leid hus. Tenkte kanskje å få med oss en båttur m/fiske der + Airboat til Everglades.
  Dagen før 4 juli reiser vi til Key West for 4 netter, men lurer på om dette kan bli i lengste laget der?
  Så avslutter vi ferien i Miami, med 4 netter på Sunny Beach. Hva er viktig å få med seg her, utenom outlet og shopping?

 22. Hei, og takk for hyggelig tilbakemelding! Vi er i USA akkurat nå. Denne gang er det sørstatene som besøkes..

  Anngående GPS så ville jeg ha kjøt den hjemme i Norge. Kjøp en som har både Europa og Nord America, så kan dere bruke den hjemme også. GPS er omtrent like dyrt å leie her borte, som det er å kjøpe en ny…

  Alternativet er å reise innom en Best Buy eller RadioShach butikk og kjøpe et prepayd card (kontantkort). Man kan da gjerne kjøpe pakker hvor data er inkludert slik at man kan bruke Iphone, Ipad/nettbrett som GPS uten å være bekymret over roaming priser til Norge.

  Fast Pass ER dyrt ja! Men vi synses det er verdt det for å slippe laaaange køer, og du må regne med laaaange køer særlig i Harry Potter World! De andre parkene kn dere sikkert droppe fastpass, men jeg ville ha gått for det i Harry Potter World/Universal parken..

  4 dager på Key West er nok kanskje litt mye når man har med barn, men det er jo en vurderingssak. 2 netter holder for oss når vi er der. Jeg ville kankje ha valgt å overnatte på noen av de andre øyene langs Florida Keys. På flere av øyene er det roligere tempo, billigere og my å finne på.

  I Miami er det masse å finne på! Det er nesten umulig å begynne å fortelle om hva man bør gjøre. Her kan du lese noen tips :)

  Got tur, og god ferie!

 23. Hei Roy!
  Så mange fine tips om reising til Florida!! :) Lurte på om du har noen tips til oss. Vi tenkte å ta en tur i permisjonstiden fra mid desember i 3 uker, med to barn, et på 11 mnd og et på 7 år. Vi tenkte i utgangspunktet å leie et hus, sånt at vi kan slappe litt av før alvoret med skole og barnehager kommer. Vi vil bo nærme en strand, og hørte at St. Pete beach er et fint sted. Men så vil vi gjerne oppleve litt av parker i Orlando osv. Har du noen gode tips på hvordan vi kunne få til en fin ferie der nede?
  på forhånd tusen takk for svar! :)
  Mvh
  Marina

 24. Hei Marina!
  Det er ca. 2 timer å kjøre fra St.Pete til Orlando, så det er jo en overkommelig reisevei. Flotte veier er det også!
  Selv liker jeg meg veldig godt nedover vestkysten av Florida. Vi driver faktisk å leter etter et hus der :)
  Vi liker oss enda litt lenger ned en St.Pete da (Sanibel, Sarrasota), men det er jo en smakssak. Skal man ha mulighet til å ta dagsturer til Orlando, så er St.Pete midt i blinken..
  Man kan jo velge å ha basen et sted langs vestkysten, og velge å ta noen dager i Orlando. Det er forholdsvis billig å bo i Orlando siden utvalget er så enormt..

  Kanskje greit å tenke på temperaturen også: Dere har jo tenkt å reise til Florida på den “kaldeste” årstiden der. Jo lenger ned mot Florida Keys du kommer, jo varmere blir det :)

  Fra St.Pete har dere jo kort vei til Busch Gardens i Tampa også. Det er en flott stor park som bør besøkes. Her er det både dyrepark og beg-og-dalbaner.

  Det er så mye å velge mellom av flotte steder i Florida, og et hav av ting å finne på. Var jeg dere, så ville jeg ha hatt en base et sted, og reist 2-3 dager til Orlando hvor dere overnatter på hotell. Tipper at tre dager i Orlando er nok. Det er vel “bare” Disneyworld som er aktuelt med en syvåring, og da er Magic Kingdom den beste parken med Mikke, Donald, Askepott og alle andre :)

  Du får heller spørre meg om råd når dere har funnet ut hvor dere vil bo, og hva dere vil gjøre :) Bare husk å ikke gap over alt for mye. Det er så utrolig mye å finne på der borte, og tre uker går så alt for fort ;)

  //Roy

 25. Hei Roy

  Vi sitter her og har bestemt oss for at sommerferien 2013 i juli skal gå til Florida. Vi har lest oss opp pa alt du har publisert her og utolig hva du vet! Vi ønsker å lande i Miami og ha en rundtur på 3 uker. Helst ikke for mange stopp, ønsker å ha ca. 3 holdepunkter/steder (leie hus/leilighet) i ca. en uke av gangen og ta utflukter/dagsturer ut i fra det. HJELP HVOR REISER VI?? Det er så utrolig mye å velge mellom. Barna er 16, 15 og 13. Vi ønsker strand og shopping IKKE fornøyelsesparker! Han du hjelpe med et forslag? Tusen takk :) Siv Elin og Ronny

 26. Hei!

  Dere må være de første jeg har vært i kontakt med som har barn i tenårene som IKKE vil oppleve fornøyelsesparker :) Orlando er supert for barn i alle aldre, men jeg skal la være å fortelle så mye om det siden dere ikke ønsker fornøyelsesparker (sikker på at ungene er enige i det?…hehe)

  Vel…here we go!

  Jeg ville ha valgt å bo en uke på vestkysten til å begynne med. Selv liker jeg meg veldig godt fra Clearwater området og ned til Sanibel Island. Hele strekningen der er fantastisk og det er masse å finne på! Nydelige strender er det selvfølgelig langs hele kysten der…Sanibel Island er vel det stedet JEG ville ha valgt å bo på om jeg skulle ha reist i dag. Herlige strender, flott natur og litt mer rolig en resten av vestkysten.

  Uke 2 ville jeg ha bodd i området rundt/i Naples. Jeg ville ha brukt 5-6 dager i området der inkludert dagstur ut i Everglades. Videre ville jeg ha kjørt til Key Largo og hatt base der noen dager for utflukter til Key West, Bahia Honda osv. Det er masse å finne på nedover Florida Keys. Man kan selvfølgelig velge å bo en natt eller to på Key West også, men for oss så er to netter der nok :)

  Siste uken ville jeg ha brukt i området Miami Beach / Fort Lauderdale for shopping (Tips: Sawgrass Mills), oppleve Miami på godt og vondt, og kanskje tatt en kjøretur til Orlando for å i alle fall SE på livet der ;) Det er ca. 4 timer å kjøre fra Miami Beach til Orlando…

  Høres det Ok ut for dere? :)

  Mvh
  Roy

 27. Hei Roy og takk for svar.

  Vi sitter med barna nå og skal planlegge. Og tro det eller ei så er det ikke fornøyelsesparker ungene vil!! De vil ha strender og shopping! Ut i fra det du sier så tenker vi reiserute med at vi lander i Orlando (eller er det nærmere flyplass til Clear Water?). Reiser rett til Clear Water, så Sanibel Island (inkluderer Naples i dette stoppestedet), så til Key Largo med base der og turer ut til Key West. Avslutte i Miami som base og sjekke ut Fort Lauderdale. Hjemreise fra Miami.

  Det er mulig en på 19 også vil bli med for han ble ganske gira når han hørte vi skulle til Florida! Tenkte vi skulle forsøke leie leilighet/hus, har du et nettsted du anbefaler vi booker fra? Vi trenger en stor bil!! Blir jo noen kofferter :) Hva anbefales, gutta ville gjerne ha en kul bil, om det finnes i store utgaver da!!

  Siv Elin og Ronny

 28. Høres ut som en god plan! :)
  Det er ca. to timer å kjøre fra Orlando til Clearwater Beach, men dere BØR sette av et par dager i Orlando først…uten at jeg kjenner barna deres, så vil jeg tro de kommer til å angre på å IKKE ha opplevd Spiderman, Batman, Simpsons, Harry Potter, Jurassic Park og mye mer i Universal Studios parkene. Vi elsker disse parkene selv i alle fall :)

  Leilighet/hus har vi ikke leid i Florida. Vi er for rastløse av oss til å bli alt for lenge på et og samme sted, så vi bruker stort sett hoteller og moteller :) På finn.no er det mange som leier ut bolig i Florida…sjekk ut der!

  Dersom dere blir 5-6 personer, så trenger dere en stor bil! Tror ikke dere skal tenke så mye på hvor kul den er da, men hvor god plass dere har :) Jeg ville gått for en Chevy Tahoe eller lignende med 7 seter..
  Se her ang. leiebil i USA: http://usaguiden.no/leiebil-i-usa/ (dette er min webside det også)

  Dere kommer til å få en knall tur…uansett hva dere velger å gjøre! :)

  God jul!

 29. Hei!

  Spennende lesing her!
  VI har planlagt en tur til Florida i sommer (4uker). Skal reise litt rundt, men ønsker et avbrekk midtveis hvor vi bare kan slappe av og nyte (ca 2 uker). Vi har med oss 3 barn og tenker at det er slitsomt for de å kjøre rundt så mye. Har tenkt at dette kan være bra å gjøre på vestkysten, har du noen anbefalinger??

  //me

 30. Hei!

  4 uker i Florida er herlig! Gled dere :)

  Nå skriver du ikke hvor gamle barna er, men regner med at de er såpass gamle at fornøyelsesparkene i Orlando området er et tema? I så tilfelle har dere sikkert lagt inn 1 uke eller to i Orlando området :)

  Vestkysten av Florida er fantastisk! Det er der VI trives aller best i alle fall. Det er mer en nok å finne på langs vestkysten i to uker. Du har Busch Gardens i Tampa, flotte strender langs hele kystlinjen og trivelige steder å besøke.
  Vi liker oss best i områdene rundt Fort Myers og da gjerne ut til Sanibel Island. Sanibel er en perle!

  Dere bør jo få med dere Florida Keys også. Jeg ville ha hatt Key Largo som base og tatt dagsturer ut derfra til Key West, Bahia Honda og de andre øyene.

  God Tur!

  //Roy

 31. Veldig mye nyttig lesing her, takk for at du deler. Vi er en familie som reiser nå i februar. Vi skal være 6 dager i Orlando , der er hotell booket.. Vi skal prøve å få med oss 4 disney parker ( epcot, hollywood,animal og magic) og en shopping dag her. Barna er 7, 5 og 3 år. De er reisevante, har vært i parker i Skandinavia og er vant til lange bilturer. spørsmålet er uke 2, vi vil jo gjerne oppleve alt!! Men innser at det ikke er mulig. Jeg ser for meg at en roadtrip kan bli vel travelt, vi har bare 5 hele dager til rådighet. Lyst å oppleve key west og hele pakken på vestkysten, og gjerne østkysten også. Hehe….men hvor er det best å bo den uken, der man kan flytte seg rundt på dagsturer og likevel nå masse. Vi flyr hjem igjen fra Orlando . Går det greit å forflytte seg litt hver dag, eller ville du bodd en plass ? Hvor mye stress er det å finne overnatting og er motell trygt med 3 små barn? Vet du hvordan været er i feb, bukse og genser eller bare lett sommertøy? Ellers blir jeg glad for tips, selv om jeg allerede har fått mange her på siden din. :)

 32. Hei!
  Vi skal 6 uker til florida nå til sommeren, først 4 uker på st pete beach, en uke i fort lauderdale og så tilbake en uke i naples området. Har vært i st pete området flere ganger så der er vi kjent, men hvor bør man bo i naples?
  Vi rieser med to små barn på 1 og 2 år så vil leie hus/leilighet… Er det noen områder som er bedre/finere/ tryggere enn andre i naples?
  Og så har vi voksne litt lyst på en eller to park dager. Men hva passer best for så små barn, om noe passer i hele tatt! Tenkt litt på seaworld, busch og legoland… Er det noe for så små barn i noen parker? Blir nok en dag i busch for der har de litt av alt… Men hadde vært gøy med en dag i orlando også… Hvilken disney park evt? Ellers noen gode tips å komme med?

 33. Hei Eva! Jeg hat nettopp kommet hjem fra 3 ukers ferie i Thailand, så derfor sent svar…
  Det virker jo som om dere har planene ganske så klare :)
  Det eneste jeg vil si er: IKKE gap over for mye! Det er store avstander det er snakk om, og det kan fort bli stress å skulle rekke over alt for mye. Tenk heller slik at dere får reise tilbake til Florida en annen gang for å gjøre det dere ikke rekker denne gangen. Er dere som meg, så lengter dere garantert tilbake til Florida når dere kommer hjem til Norge igjen ;)

  Key West ville jeg nok droppet med så små barn. Det er flott å kjøre ned dit, men kanskje dere heller skal ta den turen når barna er litt større? Vestkysten er fantastisk med flotte strender og trivelige områder.

  Jeg ville kanskje ha plassert meg i området rundt Sarasota. Da kan man ta dagsturer til både Buch Gardens, Everglades, gode strender osv.

  Det går helt fint å forflytte seg hver dag. Det er nok av overnattingsmuligheter. Bruk http://www.hotwire.com til å søke etter overnattinger kvelden før. Der kan du få noen virkelig gode priser på riktig så gode overnattingssteder :)

  God tur!

  //Roy

 34. Heisann Anniken! Wow! 6 uker i Florida. Det blir digg :)
  Det lengste vi har oppholdt oss i Florida er 4 uker..og da ville vi ikke hjem igjen ;)

  Dere har nok full kontroll over planene :) I Naples har vi kun bodd på hoteller/moteller. Det er trygge og gode områder over hele linja etter hva vi har opplevd i alle fall. Naples er jo kjent for å være det stedet som ressurssterke amerikanere velger å bosette seg i, eller ha feriehus i. Det “mysser” av golfbaner og eksklusive butikker og restauranter i “nye” centrum der. “Gamle” sentrum falt bedre i smak for oss :)

  Skal dere til Orlando med små barn, så er det vel bare Disney’s Magic Kingdom som gjelder. Her er jo alle Disney figurene, og dette vil jeg tro er spennende (om ikke skummelt) får små krabater på 1 og 2 år ;)
  De andre parkene er nok mer for litt eldre barn etter min mening…jeg hadde i alle fall ikke giddet å dra med mine småtasser i f.eks. Epcot, Universal osv. Det blir mye gåing i disse parkene…

  Busch Gardens parken i Tampa er jo herlig. Der er det både dyr og karuseller :)

  God tur!

  //Roy

 35. Hei igjen!
  Vi hadde tidenes ferie på 6 uker i florida(se over), og ville virkelig ikke hjem igjen. Så nå har vi startet planleggingen for neste sommer… Men grunnet ferieavvikling får vi ikke dratt før juli/august, og regner med at vi blir 4 uker. Vært i florida så sent på sommeren? Er det stor forskjell på starten og slutten av juli?
  Reiser med 2 barn som da er 2 og 3 år. I sommer var ikke varmen noe problem (var der til 14 juli). men er litt skeptisk til å reise så sent på sommeren. Nå blir det nok 2 uker i st. pete beach og 2 uker i Naples. Evt har vi sett litt på å kjøre ned fra New York. Likte oss veldig godt i Naples og takker for anbefalingene om stedet.

 36. Hei hei!
  Herlig å høre at Florida ferien falt i smak! :) Jeg viste det…hehe

  Jeg har vært i Florida i august måned. Da var det nydelig, med godt og varmt vær uten at det var FOR høy luftfuktighet. MEN, det er jo hurricane season juni-oktober, så været KAN være skummelt. Det er et gammelt “dikt” som blir brukt for orkansesongen i Karibien:

  June- too soon.
  July– stand by!
  August– look out you must.
  September– remember.
  October, all over.

  Så…mest sansynelig, statistisk sett, så går det helt fint med ferie i Florida juli/august, men vær klar over muligheten for hurricanes :)

  Å kjøre fra New York til Florida er en fin tur. Vi gjorde det for to år siden. Les om den turen her.

  Hva med å velge andre steder i USA? California er jo for eksempel ikke rammet av hurricane’s på samme måte som Florida er, og det er masse å oppleve i California også :) Varmt og godt stabilt vær er det i California på den tiden dere ønsker å reise..

  Lykke til med planleggingen! :)

 37. Hei, hei :)
  Joda, jeg er da innom her å sjekker rett som det er, men det meste av nye ting jeg foretar meg blir lagt ut på http://www.usaguiden.no :)
  Vi har nettopp kommet hjem fra USA nå, så beklager sent svar :)

  Hva lurer du på?

  //Roy

 38. Hei!
  Fin blogg og,mange bra tips!
  Vi drar til Florida (lander i FLL) i 6 uker fra 12 desember. Har hele tiden tenkt å ha en base litt nord for Miami fordi vi reiser med to små (i desember 3år og 9 mnd), men har nå fått øynene opp for vestkysten av Florida etter å ha lest litt. De siste 3 ukene skal vi treffe en annen familie,sannysnligvis på østkysten.
  Men, vi ønsker å ha base hvor det ikke er helt “dødt”, men at det er et koselig lite sted med noe shoppingsmuligheter og restauranter hvis vi ønsker det. Ser også at det er muligheter for dagsturer etc til Everglades etc fra flere steder på vestkysten. Vi lurer litt på å leie et hus eller leilighet. Tips? På forhånd takk!
  Mvh Cathrine m/fam:-)

 39. Hei Cathrine! Vi har vært mange ganger i Florida etter at denne artikkelen ble skrevet i 2009. Du kan finne mer om våre Florida-turer, og andre steder i USA, på http://www.USAguiden.no

  Jeg ville ha valgt vestkysten som base når små barn er med. Det er mer avslappet, finere og bedre der en på østkysten synes vi i alle fall :)
  Vi har selv lagt vår elsk på Fort Myers området. Her kan du få både stille og rolige steder samtidig som det skjer mye rundt deg og er mange muligheter til både shopping, gode restauranter, flotte strender osv.
  Det er også kort vei til Naples med sine flotte butikker og restauranter, Everglades ( 1 1/2 times kjøretur), Miami (ca.2 1/2 times kjøretur) osv.
  Det er masse flotte steder å oppleve langs vestkysten, og skap du ikke alt for langt opp langs kysten, er det meste tilgjengelig som dagsturer.

  Vi har selv ikke leid hus/leilighet i Florida, så der kan jeg ikke hjelpe dere med tips. Vi liker å reise rundt, så vi er stort sett bare 2-3 dager på et og samme sted.
  Det er jo mange som leier ut bolig, så sjekk på finn.no eller homeaway.com

  Fort Myers Beach, Naples eller Sarasota ville jeg hatt som base i alle fall :)

  Østkysten skal dere jo være på i tre uker, så da er vel Orlando med i bildet der. Byen og fornøyelsesparkene må jo oppleves :)

  Håper dette var til hjelp, og spør gjerne om det er noe mer dere lurer på….hvis ikke: God tur, og enjoy the sunshine state! :)

 40. Hei. Vi er to par med 2 babyer under 1 år som skal 3 uker til Florida. Vi lander i Fort L og tenker å bo i Cape Coral. Pga pris og at mye var leid ut. Vi tenker å reise rundt. Har du noen gode tips? Bør vi være noen netter i Miami? Takk for tisp. Hlsen Linn

 41. Hei Linn!
  Nå skriver du ikke hvor lenge dere skal være i Florida, men jeg tror nok jeg ville ha droppet overnatting med småbarn i Miami. Da ville jeg heller ha bodd i Fort Lauderdale og dratt på dagsturer til Miami Beach…

  I og med at dere tydeligvis skal ha base i Cape Coral, så ville jeg ha holdt meg der mesteparten av ferien. Det er et bra utgangspunkt for dagsturer til Sanibel Island, Naples, Everglades, Fort Myers etc. Det er MASSe å se og oppleve langs vestkysten av Florida! Vi liker oss aller best på den siden selv ;)

  Kanskje dere vil avslutte ferien i Fort Lauderdale med litt shopping og “mysing” i Miami? Det er i alle fall hva vi pleier å gjøre når vi er i Florida :)

  Jeg har lagt ut masse info på http://www.USAguiden.no fra Florida. Se der for mer info, ller spør meg gjerne her om du lurer på noe mer :)

  //Roy

 42. Hei

  Jeg skjønner at du har mange gode tips ang ferie og muligheter i Florida og vil gjerne vite hva du mener om våre planer.

  Vi er 2 voksne og 1 barn (14år) som reiser fra New York til Orlando i september. Vi håper å kunne få noen flotte dager i parkene der før vi kjører leiebil nedover til Key West. Hvor lang er kjøreturen og ev hvor lang tid tar det?
  Mannen min håper å kunne fiske i Key West ett par dager før vi vender turen tilbake til Fort Lauderdale. Vi flyr hjem derfra 2 oktober.

  Vi har bare bestilt fly til New York foreløpig og er derfor takknemlige for ev tips til hvor vi kan bo underveis. Er det høysesong i Florida på den tiden er det kanskje lurt å bestille et sted å bo før vi reiser nedover?

  Takker eller for en super blogg!

  Mvh Marion

 43. Heisann Marion! Beklager sent svar, men vi har nettopp kommet hjem fra USA og Mexico! :)

  Dere har mye å gleder dere til med den kommende Florida ferien. Husk bare at det er mye å oppleve, og det meste tar mye lenger tid en hva dere forventer. For eksempel så bør dere belage dere på å bruke to dager på å kjøre fra Orlando til Key West. Dere KAN kjøre turen på èn dag, men da blir det en lang kjøredag for dere hvor dere ikke har mye tid til å stoppe langs veien. Mitt tips: Kjør fra Orlando til Fort Lauderdale. Det er en kjøretur på ca. 3 timer. Overnatt i Fort Lauderdale og nyt stranden og den hyggelige atmosfæren der før dere neste dag kjører til Key West. Dere har da en ca. 4 timer lang kjøretur foran dere, men regn med lenger tid. Det er en flott kjøretur som krever noe stops! :)

  Skal gubben fiske, så ville jeg ha tatt en natt i Islamorada og avtalt med et av de mange båt selskapene der dagen i forveien om fisketuren. Islamorada er kjent som “sport fishing capitol of the world”…
  Jeg har selv vært på hai-fiske ut fra Islamorada…kjempegøy! :)

  Ang. overnattinger så hadde jeg tatt det helt med ro. Det eneste jeg ville ha booket på forhånd er overnatting på Key West og eventuelt overnattingen i Fort Lauderdale.
  Tips: Stopp på bensinstasjoner/McDonalds og se etter “avis-stativer” på utsiden. Det du skal se etter en coupons-hefter med rabatter på overnattinger, severdigheter etc. Amerikanerne elsker coupons! :)

  Ellers er det generelle USA tipset: Ta dagene som det kommer. Ikke stress med å booke for mye på forhånd. Da låser du deg bare til ting du må gjøre når du kanskje hadde lyst til å være en dag ekstra et sted..

  Ha gjerne med en GPS fra Norge med kart over Nord-America, eller lei en når dere henter leiebilen. Det er dyrt å leie GPS, så vi har kjøpt vår egen som vi har med på alle turene til USA..

  Det er ca. 65 mil fra Orlando til Key West. Ikke stress…del turen opp over to dager.

  Vurder en tur ut i Everglades etter Florida Keys besøket deres. Det er ganske så fascinerende å kjøre gamleveien, Tamiami Trail (U.S. 41) (IKKE motorveien I-75) og oppleve det fantastiske dyrelivet der. Dere kan stoppe langs veien og se alligatorer liggende på veiskulderen ;)

  Vel..det var det jeg kom på i farta. Håper det var til hjelp! God tur, og ta gjerne en titt på http://www.USAguiden.no hvor jeg har lagt ut mye mer fra våre USA turer! :)

  Mvh
  Roy

 44. Hello admin, i must say you have hi quality
  articles here. Your page can go viral. You need initial
  traffic only. How to get it? Search for; Mertiso’s tips go viral

 45. I have noticed you don’t monetize your blog, don’t
  waste your traffic, you can earn extra bucks every month because you’ve got
  high quality content. If you want to know how to make extra money,
  search for: Boorfe’s tips best adsense alternative

 46. I love this helpful tips an individual give on your own articles.. 11+ tutoring Let me take note of your blog post plus consider once more listed here consistently. I am just relatively particular I’ll be informed an abundance of innovative information proper right here! Enjoy for one more!

 47. hei
  så flott blogg.
  vi er en liten familie på 3 (sønn 7 år )som flyr til Fort L. i mai, for en 10 dager. retur fra samme flyplass. lander 8 pm.
  Noe usikker på hvordan vi skal legge opp reiseruten, ønsker først litt sol og strand, så er vi åpen for det meste.
  litt usikre om vi burde leie bil for hele, eller deler av oppholdet.
  bør vi ha base en plass,eller ta det som en rundreise?
  lurer på om du kan gi oss noen tips?
  mona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *